Correm per la terra

correm_per_la_terra_1Correm per la Terra és una associació esportiva sense ànim de lucre del Penedès que té per objectiu la promoció i el foment de l’esport de muntanya com a mitjà per conèixer la natura i cultura de la nostra terra.  Ho fem a través de la participació en curses de muntanya del Penedès i d’arreu dels Països Catalans i en l’organització de curses a la com la Camikursa de Sant Cugat Sesgarrigues, la Campi qui Pugui per les Festes d’Hivern de Vilafranca i el Kursallot a Castellví de la Marca.

Aquest any 2014 organitzem i coordinem la II Lliga de Curses de Muntanya del Penedès, la Gran Penedès 2014, amb el suport de diferents entitats culturals del territori que organitzen curses de muntanya o d’orientació al seu municipi sense ànim de lucre. La novetat d’aquesta edició és que totes les curses han de tenir una part de la recaptació destinada a finalitats solidàries, que serà canalitzada per l’associació Jo, esportista solidari.

L’objectiu de la Lliga és fomentar la participació a les curses de muntanya del Penedès organitzades per diferents entitats culturals del territori i adscrites a la Lliga, creant sinèrgies que siguin útils per a la difusió de les proves i per a l’obtenció de recursos col·lectius. Les curses de muntanya viuen un moment dolç. Molta gent gaudeix  entrenant i competint, i a molts pobles del Penedès i de Catalunya se celebren curses populars de muntanya. Treballar en xarxa i de forma comuna permet optimitzar el recursos i aprendre de les experiències dels altres. Aquesta iniciativa busca que les curses participants no siguin flor d’un estiu i tinguin continuïtat en un futur.

Enguany hem obert l’associació a nou socis per tal de donar tota una sèrie de serveis i descomptes als corredors de muntanya del Penedès que ho desitgin; descomptes a botigues de calçat de muntanya, servei de fisioteràpia, entrenador esportiu, entrenaments en grup, gratuïtat de les curses organitzades per l’associació…